Svea Ekonomi

Svea on kymmenessä maassa toimiva, yrittäjävetoinen saatavien rahoitukseen, hallinnointiin ja perintään erikoistunut yritys. Vuodesta 1980 Ruotsissa ja Suomessa vuodesta 2002 toiminut Svea on rohkeasti erilainen alan toimija, mottomme on Otamme ystävällisyyden vakavasti. Suomessa olemme linjanneet, että konsernitavoitteiden saavuttamiseksi rakennamme hyvän työpaikan jossa arvomme ovat etusijalla. Arvojen taustavaikuttajana ovat konsernitavoitteista johdetut Suomen missio, visio ja strategia, jotka saavutamme arvojamme noudattamalla ja jotka vuorostaan tukevat arvojamme.

Missio

Svea on rakentamassa asiakkaiden kanssa tulevaisuutta tarjoamalla rahoitus-, laskutus- ja perintäpalveluita asiakasyrityksen eri tilanteissa ja vaiheissa.

Visio

Svea on tunnetuin ja toimivin vaihtoehto pankkien tarjoamille rahoitus- sekä laskutuspalveluille ja mielletään alan ystävällisimmäksi toimijaksi 2016 mennessä.

Arvot

  • Ystävällisyys ja Yhteistyö
  • Aktiivisuus ja Rohkeus
  • Rehellisyys ja Luottamus
  • Avoimuus ja Oikeudenmukaisuus
  • Lähestyttävyys ja Joustavuus
  • Positiivisuus ja Huumori

Yrityskulttuuri organisaation itsensä kertomana

Svea on työpaikka, jossa matala organisaatiorakenne ja arkipäiväinen vastuunjakaminen edesauttavat ihmisten vapauttaa olla itseohjautuvia ja luovia – kehitysideoita haetaan työntekijöitä osallistamalla. Samalla Svea haluaa olla aktiivinen järjestäen mm. liikunta- ja muita palveluita sekä kuunteleva ja joustava esimerkiksi etsien tarpeen vaatiessa työntekijän tilanteeseen sopiva työaikajärjestely. Kaiken kaikkiaan, mottomme mukaisesti, otamme ystävällisyyden vakavasti myös sisäisesti.

Yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Svealla on muodostunut perinteeksi aamiaiset, joita isännöi aina yksi osasto oman mielikuvituksensa puitteissa ja muut osastot pääsevät nauttimaan tilaisuuden anti-mista. Johtoryhmä päätti kerran omalla vuorollaan keskittyä kuohuviiniin ja mansikoihin, IT taas laittoi pöytään energiajuomaa ja Saarioisten pitsoja. Aamiaistarjoilun järjestänyt osasto saa päättää, mille osastolle se ojentaa vuorostaan kapulan. Aamiaiset ovat svealainen tapa viettää yhdessä aikaa sekä rupatella, mutta niissä välitetään myös tietoa.

Käytäntö on poimittu organisaation Suomen parhaat työpaikat -tutkimukseen toimittamasta Culture Audit -johtamiskulttuuriauditista. 

Suomen parhaat työpaikat 2014
Sijoitus 2014: 20. (Yleinen sarja)
Aikaisemmat listavuodet: 2012, 2013

Mistä löydät meidät:

© 2014 Great Place to Work® Institute, Inc. All Rights Reserved.