Efima Oy

Efima on taloushallinnon ja tietotekniikan nopeasti kasvava palveluyritys. Asiakkaitamme ovat suuret ja keskisuuret yritykset. Ammattilaisillamme on aito halu palvella asiakkaita hyvin, emmekä tingi asiakastyön laadusta. Valikoimaamme kuuluvat konsultointi, ulkoistus ja pilvipalveluina tarjottavat taloushallinto- ja toiminnanohjausjärjestelmät. Olemme yritys, jossa yhdistyy tietotekniikka ja taloushallinto, oli kyseessä sitten projektit, asiakaspalvelu tai ihmiset. Vaalimme ja kehitämme tuota erityisyyttä välittämällä työntekijöistämme. Uskomme, että tyytyväinen henkilöstö pitää myös asiakkaat tyytyväisinä. Arvostamme työntekijöitämme, autamme heitä kehittymään ja nauttimaan työstään ja yritämme huolehtia, että he voivat hyvin. Meillä on hauskaa yhdessä!

Missio

Me Efimassa uskomme, että vaikka taloushallinnossa vaaditaan osaamista ja tarkkuutta, sen ei tarvitse olla ryppyotsaista. Uskomme, että rento meininkimme auttaa meitä olemaan luovia ja löytämään parhaat ratkaisut asiakkaidemme eri tilanteisiin. Uskomme, että asiakkaille hyvin tehty työ palkitsee ja motivoi. Uskomme läpinäkyvyyteen ja ihmisen haluun oppia. Näistä lähtökohdista rakennamme uudenlaista taloushallinnon työpaikkaa.

Visio

Vuonna 2015 Efima on arvostettu taloushallinnon kumppani, jonka palvelukonsepti on erottuva ja markkinan johtava. Yritys kasvaa kannattavasti.

Arvot

Efimalaisuus on asia, jonka määritämme yhdessä ja josta keskustelemme usein. Olemme kuvanneet yritystämme mm. seuraavasti:

  • reilu työnantaja
  • raikas meininki
  • palo palvella asiakasta
  • toimialan haastaja
  • fiksujen ihmisten työpaikka

Testaamme näitä väitteitä säännöllisesti esim. uusimmilla työntekijöillä.

Yrityskulttuuri organisaation itsensä kertomana

“It’s definite. It’s efilis. I’m efilis positive. I got infected in Efima. And I’m happy.” Mikä Efilis? Efilis on voimakas tunnetila. Efiliksen aiheuttajana pidetään yleisesti suomalaista Efima Oy -nimistä yritystä. Efilis tarttuu erittäin herkästi. Efiman työntekijät ovat yleensä kaikki efilis-positiivisia. Efilis-virusta hoidetaan huolellisesti. Tartunnan saaneet viihtyvät hyvin keskenään ja tartuttavat usein efilis-tunteen myös asiakkaisiin ja muihin kanssaihmisiin.

Yrityskulttuuria kuvastava käytäntö

Vuoden 2013 pikkujouluissa Efimassa vietettiin ensimmäistä ”Efima Awards” -gaalaa jossa palkittiin ansioituneita efimalaisia eri kategorioissa. Jokaisella työntekijällä oli mahdollisuus ehdottaa perusteluineen vuoden efimalaista, vuoden efiliksen levittäjää ja vapaaseen kategoriaan muuta haluamaansa ehdokasta. Jokainen kategoriansa voittaja sai kauniin kehystetyn diplomin ja ”ruskean kirjekuoren”. Vuoden efimalaisen Veskun pelipaita nostettiin fanfaarien saattelemana toimiston kattoon. Tämä jääkiekosta tuttu ”numeron jäädyttäminen” synnytti samalla uuden perinteen Efimaan.

Käytäntö on poimittu organisaation Suomen parhaat työpaikat 2014 -tutkimukseen toimittamasta Culture Audit -johtamiskulttuuriauditista. 

Suomen parhaat työpaikat 2014
Sijoitus 2014: 5. (Pienet organisaatiot)
Aikaisemmat listavuodet: 2013

Mistä löydät meidät:

© 2014 Great Place to Work® Institute, Inc. All Rights Reserved.