Paremman työelämän manifesti

Suomen kansantalouden kilpailukyvyn suurimmaksi haasteeksi on muodostumassa suomalainen kansanluonne: Me olemme hyviä sotilaita ja meitä ohjaa korkea työetiikka. Nämä luonteenpiirteemme ovat mahdollistaneet organisaatioidemme perisynnin: huonon johtamisen.

Olemme kansakuntana päässeet huonolla tai enintään keskinkertaisella johtamisella yllättävänkin hyviin tuloksiin, kiitos suomalaisen työetiikan. Nykyisessä globaalissa maailmantaloudessa, jatkuvan työvoimapulan ja tekemiselleen merkitystä janoavan uuden sukupolven paineessa olemme tällä johtamisella tulleet tiemme päähän.

Suomi tarvitsee paremman työelämän. Ei pelkästään siksi, että se on inhimillisesti katsoen ainoa vaihtoehto, vaan myös siksi, että se on kansakuntamme kilpailukyvyn takia välttämätöntä.

Suomi tarvitsee uudet sankarijohtajat. Ei pelkästään siksi, että vanha johtamistapa ei enää tässä maailmassa toimi, vaan myös siksi, että uusi tapa johtaa lunastaa vihdoinkin organisaatioidemme potentiaalin.

Parempaa työelämää rakentavien organisaatioiden ja johtajien toimintaa ohjaavat seuraavat seitsemän teesiä:

  • Parhaat työntekijät haluavat voittajajoukkueen. Me rakennamme niitä.
  • Arvomme ovat totta. Ne erottavat meidät muista ja johtavat toimintaamme.
  • Rakastamme organisaatiokulttuuriamme. Valitsemme työntekijämme ja asiakkaamme sen mukaan.
  • Esimiestyö on meille palveluammatti. Olemme ryhmäämme varten, ei toisinpäin.
  • Me on aina enemmän kuin minä. Yhteinen tavoite johtaa kaikkea toimintaamme.
  • Panostamme vuorovaikutukseen. Dialogilla viestimme ja vaikutamme.
  • Ihminen on ainutlaatuinen. Annamme siihen mahdollisuuden myös työpaikalla.

Hyvä johtaminen muodostaa tänä päivänä voittajayritysten kilpailuedun. Nämä yritykset määrittävät uuden johtamisen tason, josta on tulossa yritysmaailman yleinen standardi. Ne yritykset, jotka eivät tulevaisuudessa siihen yllä, jäävät auttamatta kaikesta kilpailusta ulos oli sitten kyse asiakkaista, työntekijöistä tai markkinaosuuksista.

Keskeinen tekijä, joka erottaa voittajayritykset muista on se, että niissä työntekijän työlle tarjotaan merkitys, joka saa ihmiset antamaan parhaansa. Työkaluna tässä organisaatiolla on kulttuuristrategia ja yhdessä nämä yritykset rakentavat parempaa työelämää.

Parempi suomalainen työelämä rakennetaan yhdessä!

 

© 2014 Great Place to Work® Institute, Inc. All Rights Reserved.