Meistä

Suomi tarvitsee paremman työelämän! Siitä yksinkertaisesta syystä tämä sivusto.

Viimeaikaista keskustelua suomalaisesta työelämästä on hallinnut työpahoinvointi-teema. Sen tilalle haluamme tuoda keskustelun paremmasta työelämästä ja sen haluamme tehdä konkreettisin esimerkein: siksi tämä sivuston keskiössä ovat Suomen tutkitusti 50 parasta työpaikkaa ja niiden johtajat. Nämä organisaatiot ja nämä johtajat luovat omalla esimerkillään paremman työelämän standardia, johon työpaikkoja nyt ja tulevaisuudessa verrataan.

Parempaa työelämää ei rakenneta poliittisilla kabinettipäätöksillä, vaan parempi työelämä rakennetaan yrityksissä ja organisaatioissa sisältä käsin. Paremman työelämän ensiaskeleet otetaan johtoryhmissä, kun johtoryhmä tai omistajat päättävät rakentaa omasta organisaatiostaan hyvän työpaikan sekä nykyisille että tuleville huipputekijöilleen. Päätös ei ole usein ole yhteiskunnallinen vaan ennen kaikkiea liiketaloudellinen: hyvä työpaikka tarkoittaa parempaa bisnestä.

Yhtä paljon kun vältämme keskustelua työpahoinvoinnista vältämme myös keskustelua työhyvinvoinnista. Miksikö? Työhyvinvointikeskustelu ja siihen liitettävät hankkeet eivät valitettavasti ole useinkaan a) strategisia ja b) oleellisuuksiin keskittyviä.  Näkemyksemme mukaan valitettavan monet työhyvinvointihankkeet tarjoavat ylimmälle- ja keskijohdolle mahdollisuuden ulkoistaa itsensä tuosta toiminnasta.  Paremman työelämän keskiössä ovat johtajat, johtaminen ja esimiestyö sekä yrityskulttuuri. Parempaa työelämää rakentavissa organisaatioissa hyvän työpaikan rakentaminen johtoryhmän agendalla ja strategisena tavoitteena, siitä seuraavat jossain vaiheessa klassiseen työhyvinvointiin liittyvät toimenpiteet.

Jos haluat ottaa meihin yhteyttä, voit tehdä sen oheisen lomakkeen kautta tai lähettämällä meille sähköpostia: info[ät]parempityoelama.fi.

Twitterissä olemme: @Parempityoelama

Voit myös soittaa Great Place to Work® Instituten toimistoon: 040 1989 765.

Autamme sinua mielellämme.

© 2014 Great Place to Work® Institute, Inc. All Rights Reserved.