Solita on osallistunut jo monta vuotta peräkkäin Suomen parhaat työpaikat -tutkimukseen. Tutkimuksen rakenne on varsin yksinkertainen. 2/3 yrityksen menestyksestä parhaiden työpaikkojen listalla riippuu Trust Index© -henkilöstökyselystä  ja loput 1/3 Culture Audit© -dokumentista.

Trust Index -kysely on tutkimukseen osallistujan kannalta yksinkertainen harjoitus. Great Place to Work® hoitaa kokonaisuuden “avaimet käteen” -periaatteella. Solitalaisten homma on helppo; työntekijät vain vastaavat kyselyyn. Kyselyn tulokset ovat meille todella arvokkaita. Huolellisella analysoinnilla niistä saa irti asiat joissa olemme hyviä ja joita meidän pitää parantaa. 2/3 listasijoituksesta saadaan siis pisteytettyä osallistujan kannalta varsin pienellä panoksella.

Henkilöstökyselyä suurempi työ on yrityksen johtamiskäytäntöjen ja kulttuurin kuvaus, Culture Audit. Culture Auditin työstäminen jakautuu Solitassa kahteen vaiheeseen: tiedonkeruuseen ja kirjoittamiseen. Keräämme vuoden aikana ranskalaisia viivoja asioista ja ajatuksista, jotka dokumentissa kerromme. Varsinaisen dokumentin kirjoitustyön teemme noin kuukauden anaerobisena harjoituksena ennen marraskuun palautuspäivää (kyllä, deadlinet ovat hyvästä). Jotta kirjoitustyö sujuu helposti, se kannattaa tehdä kohtuullisen tiiviinä rypistyksenä. Ajatusten keruuta ei kuitenkaan kannata jättää loppuvuoteen, sillä harva meistä enää syksyllä muistaa yksityiskohtaisesti mitä hienoa yhteisössämme on alkuvuoden aika tapahtunut.

Culture Auditin kirjoittaminen on hienoa työtä. Tämä on yksi harvoja kohtia, joissa tulee pysähdyttyä ja katsottua mitä kaikkea olemme saaneet kuluneen vuoden aikana edistettyä. Culture Audit on varsin tarkka dokumentti, joten se pakottaa kirjoittajan pohtimaan johtamista ja yrityskulttuuria yksityiskohtaisella tasolla. Tämä on ehdottomasti hyvä asia. Itse olen joka vuosi yllättynyt siitä, miten paljon asiat ovat kehittyneet vuoden aikana. En huomaa kaikkia asioita arjessa näin helposti. Culture Auditin kirjoittamisessa tulee myös etuoikeutettu olo; olen todella ylpeä siitä, että saan olla mukana rakentamassa yhtä Suomen parhaista työpaikoista.

Culture Audit auttaa myös katsomaan eteenpäin. Kirjoittaminen on erinomainen työkalu asioiden syvällisempään pohdintaan ja hahmottamiseen. Culture Auditissa kirjaamme Solitan johtamiskäytännöt ja yrityskulttuurin selkeään rakenteeseen, jonka Great Place to Work on määrännyt. Kirjoitustyön aikana tulee hyvin pohdittua ja analysoitua nykyisiä toimintatapojamme, myös kriittisin silmin. Culture Auditia kirjoittaessa ajatus oman työyhteisön kehittämisestä selkenee. Olemme joka vuosi löytäneet useita ideoita, joilla olemme yksinkertaistaneet ja selkeyttäneet toimintaamme.

Noin kuukauden kirjoitustyön jälkeen lähetämme dokumentin Great Place to Workille arvioitavaksi. Tänä vuonna saimme matkaan +100 sivua käytäntöjen kuvausta, +600 linkkiä ja +1500 liitettä. Arvioitsijoilla on todella kova urakka, kun arvioivat kaikkien osallistuvien yritysten materiaalit läpi. Tsempit sille. Osallistuvan yrityksen puolella tilanne on deadlinen jälkeen helpompi. Culture Auditin kirjoittamisurakka on antanut meille kaksi hienoa asiaa; olemme ylpeitä niistä asioista, joita olemme saaneet edistettyä ja lisäksi meillä on to do -listalla juttuja, joilla Solitasta tehdään vieläkin parempi työpaikka.

Jonne Seppä
Vice President, kulttuuri ja osaamiset
Solita

Solita on yksi Suomen parhaista työpaikoista vuonna 2014. Tutustu Solitaan yrityksenä ja työpaikkana tarkemmin täällä.